Am întâlnit de-a lungul timpului foarte mulţi oameni care nu ştiu ce să creadă despre ei când vine vorba despre bani. Nu ştiu dacă sunt săraci sau dacă sunt realmente bogaţi! Există într-adevăr un nivel de percepţie subiectivă a sărăciei şi respectiv a bogăţiei, dincolo de limitele statistice. Pe de altă parte, fiecare dintre noi îşi supraevaluează de obicei statutul financiar personal.

Tocmai din aceste motive autoevaluarea pentru încadrarea într-o categorie sau alta trebuie să fie simplă chiar dacă este uşor subiectivă. În funcţie de cele două coordonate de bază în relaţia cu banii, ce ştii despre bani şi ce faci cu banii, ai următoarele posibilităţi:

Cadranul I – este cel în care nu ştii şi nu faci. Teoretic nu ai bani, nu ştii cum funcţionează pieţele financiare şi cum circulă banii, deci nu ai nici problema lor. Este foarte clar, pentru a rezolva o problemă trebuie mai întâi să o identifici. Dacă te afli în această situaţie trebuie să iei atitudine. Altfel nu o să-ți poți clădi bunăstarea financiară.

Cadranul II – nu ştii ce se întâmplă cu banii, nu înţelegi mecanismele financiare şi totuşi te hazardezi să investeşti pentru că ”așa face toată lumea”. Cu siguranţă vei pierde toţi banii sau o mare parte din ei. Vezi cazul ”investitorilor” de la Caritas, Gerald, SAFI, etc.

Cadranul III – este zona ideală, ştii ce se petrece, cum funcţionează banii şi faci investiţii inteligente cu câştiguri pe termen scurt sau lung. Din păcate această categorie numără doar câteva procente din populaţia globului. După unii experţi între 3-7%.

Cadranul IV – zona celor care nu acţionează la timp! Știu cum şi ce trebuie să facă însă din diferite considerente nu acţionează la momentul potrivit şi ratează oportunităţile. Câţi economişti sau persoane cu două facultăţi cunoaşteţi şi care nu au parte de bunăstare financiară? Vă spun eu că sunt foarte mulți.

Dar ce înseamnă de fapt regăsirea într-un anumit cadran? Înseamnă efortul fiecăruia de a înțelege că trebuie să facă ceva care să îl ridice către o treapă superioară a succesului. Dacă nu faci nimic și te complaci în zona de Haos, înseamnă că te regăsești în cadranul I sau II. Sfatul meu este să iei o decizie încăpățânată și disciplinată de a ieși din Haos spre zona de Siguranță adoptând al III-lea cadran.

Alegerea îți aparține, însă ceea ce trebuie să ții minte este că în circuitul banilor cadranul III este singurul care te poate ajuta să ieși din zona de Haos!

Tu din care cadran consideri că faci parte?

Te rog să fii foarte sincer atunci când răspunzi la această întrebare. Dacă faci parte din cadranul I sau II trebuie sa faci schimbări drastice in ceea ce privește nivelul educației tale financiare.

În acest moment, ai 3 opțiuni pentru a-ţi dezvolta inteligenţa financiară. În funcție de calea pe care o alegi poate fi dificil sau foarte simplu să ajungi în cadranul III în care te bucuri de bunăstare și prosperitate.

1. Poţi încerca să faci toată munca asta singur
Pleci singur la drum şi încerci să îţi dai seama singur ce ai de făcut pentru a lua controlul asupra veniturilor tale.

Acesta este pasul pe care îl fac de obicei antreprenorii neexperimentaţi, freelancerii fără clienţi sau angajaţii care nu îşi cunosc potenţialul. Din păcate acesta este cel mai lung şi mai greu drum.

2. Mie mi-a luat peste 15 ani. 15 ani în care am văzut la faţă peste 52 000 de români care au trecut prin programele BurCASH de educaţie financiară; 15 ani în care am citit peste 2000 de cărţi despre finanţe, management, vânzări şi business; 15 ani în care m-am întâlnit cu sute de experţi la nivel naţional şi internaţional pe direcţii legate de finanţe personale; şi nu în ultimul rând… 15 ani în care am participat la sute de cursuri şi bootcamp-uri.

Când mi-am găsit misiunea de a educa financiar peste 1 milion de români, aş fi fost în stare să fac orice, absolut orice, pentru a crea un sistem capabil de a duce orice român la un nivel superior pe scara succesului financiar. L-am găsit şi acum îţi pot arăta şi ţie cum poţi trăi în bunăstare financiară.
Angajezi un antrenor financiar personal

Îţi poţi angaja un coach personal pe zona de finanţe… dar poţi ştii cu adevărat dacă te vor îndruma să-ţi atingi obiectivele financiare atâta timp cât nu au un sistem validat deja de 1000 de oameni?

Dacă ai noroc, s-ar putea să găseşti un coach de top cu care ar trebui să lucrezi minim 2 ore pe săptămână timp de 12 săptămâni (pentru a putea parcurge cei 12 paşi regăsiţi în Wealth Academy) şi care te va taxa cu aproximativ 300 EURO/ORĂ… un total de 7200 EURO.

3. Urmezi un sistem pas cu pas validat deja – Wealth Academy

Ai citit acest articol de blog pentru că vrei să trăieşti mai bine, să te bucuri de timp alături de cei dragi, să trăieşti în bunăstare.

Independența ta financiara poate să înceapă cu programul Wealth Academy, primul program online complet de creştere a bunăstării parcurs de peste 1000 de oameni.

Facând parte din comunitatea Wealth Academy vei trece prin fiecare din cei 12 paşi care te vor ajuta să îţi stabileşti un diagnostic financiar, să scapi de datorii, să preiei controlul asupra banilor tăi şi să îi gestionezi eficient pentru a rămâne de fiecare dată cu bani la final de lună (şi nu invers), şi nu în ultimul rând să îţi multiplici averea.

Prin intermediul noilor pachete Wealth Academy îți ofer cea mai mare valoare adăugată de până acum care va fi cu siguranță o investiție în viitorul tău și al familiei tale.


Eusebiu Burcas
Eusebiu Burcas

Misiunea mea este să învăţ românii să-şi gestioneze eficient banii şi să vândă profesionist. Cred că aşa vom vedea mai mult zâmbet şi bună dispoziţie în jurul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.