sdfsfsdf

3 decizii cruciale pentru viața ta - serial de educație financiară pentru familia ta -


Înscrie-te gratuit la curs și vei învăța:

  • Care sunt deciziile care-ti influentează rezultatele personale si profesionale
  • Cele 5 zone din care poți genera venituri (aisbergul financiar)
  • Cum să nu mai rămâi fără bani la finalul lunii
  • Ce circuite financiare urmează banii tăi
  • Cum îți poate afecta partenerul de viața sănătatea financiară

Sunt nenumărate deciziile pe care le luăm în fiecare zi. Fiecare din ele cu consecințe uneori nebănuite pe termen scurt dar mai ales pe termen lung. Unele decizii din trecut le-am repetat de atâtea ori încât au devenit obiceiuri, poate deja adânc fixate în subconștient și executate reflex.

Să nu uităm că ceea ce suntem azi este rezultatul deciziilor de ieri, de anul trecut sau de acum zeci de ani.

Ti-am pregătit un miniserial cu cele mai importante decizii din viața și cu implicațiile lor în plan financiar personal. De la numărul și consistența surselor tale de venit la decizii cu o profundă notă emoțională cum este căsătoria.

1. Sursele de venit.

În copilărie suntem întrebați frecvent: ”Ce vrei să te faci când vei fi mare?”

Cred că întrebarea corectă ar fi: ”Cum vei câștiga bani când vei fi mare?” Școala ne pregătește să devenim angajați, să avem un program fix și un venit sigur.

Azi lumea este extrem de dinamică și cea mai importantă abilitate a indivizilor este adaptabilitatea. Cu cât mai repede înțelegem că a avea mai multe surse de venit înseamnă stabilitate financiară cu atât mai bine.

2. Administrarea banilor

Cheia de boltă a bunăstării este chivernisirea chibzuită a banilor. A nu se confunda cu zgârcenia sau cu lăcomia. De obicei lunar o anumită sumă de bani se îndreaptă spre tine.

Ce vei face cu ei, este în esență o decizie personală, pe care majoritatea din noi o ignorăm. Din păcate foarte mulți oameni confundă ceea ce TREBUIE să facem cu banii și ceea ce avem reală NEVOIE să facem cu ei.

Într-un fel sau altul recunoaștem fiecare dintre noi că orice creștere a veniturilor se vede cel mai adesea în creșterea... pretențiilor. Alegem alte branduri, alte locuri pentru cumpărături și adesea alte cercuri de prieteni.

3. Căsătoria

”Spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești” – spune un proverb românesc. Cei care spun că sărăcia este un dat, un status din care nu poți să ieși se înșeală amarnic.

Totul porneșe din minte, de la gândurile tale. Dar dincolo de asta, căsătoria reprezintă una din decizile cruciale, care te poate ajuta să crești sau dimpotrivă să cobori pe plan financiar.

Foarte multe dintre divorțuri au ca și cauză reală problemele financiare din cuplu.